Το τελευταίο γνωμικό που κατατέθηκε

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς είπε: " "Θα συμπεραίναμε στην περίπτωση ενός όμορφου σπιτιού ότι χτίστηκε για τους ιδιοκτήτες τους και όχι για ποντίκια. Οφείλουμε επομένως, με τον ίδιο τρόπο, να θεωρούμε το σύμπαν σαν το σπίτι των θεών.""

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Τα είδη του Homo Blogger και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτά.

Είμαι σχετικά νέος στην μπλογκόσφαιρα, αλλά διαβάζω αρκετά σχόλια και αναρτήσεις κάθε εβδομάδα ειδικά στα γνωστά blog με υψηλή επισκεψιμότητα. Μετά από κάποιο διάστημα άρχισα να ξεχωρίζω κάποια είδη των bloggers και σχολιαστών και να τα κατατάσσω σε κατηγορίες.
Ο παρακάτω οδηγός έχει τις εξής χρησιμότητες: Πρώτον χρησιμοποιείται ως οδηγός για πρωτάρηδες ναυτιλλομένους, δεύτερον προσφέρεται για αυτοκριτική και τέλος θα μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα.
Η σειρά είναι τυχαία, ενώ αυτό δεν ισχύει για κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  • Ο Υβριστής: Άτομο με απωθημένα, με μορφοποιημένη και αμετάβλητη άποψη. Ένας από τους πιο εύκολους τύπους για να καταλάβεις το πολιτικό τους χρώμα. Δεν προσφέρει τίποτα και δεν το ξέρει. 99,9% ανώνυμος...
  • Ο τρι-, πολλαπλο- σχολιαστής: Άτομο με χαμηλή νοημοσύνη. Δημοσιεύει την είδηση πολλές φορές στην ίδια ανάρτηση ή σε διαφορετικές άσχετου περιεχομένου. Νομίζει ότι έχει την σωστότερη άποψη αλλά γελιέται.
  • Ο Φαφλατάς: Άτομο που δημοσιεύει κατεβατά καταφέρνοντας να γελοιοποιηθεί πέφτοντας σε αντιφάσεις. Συνήθως παρά τον όγκο της δημοσίευσης δεν έχει να πει τίποτα.
  • Ο Γιαλαντζί: Δεν ανήκει σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες. Δημοσιεύει άρθρα που είναι παντελώς αδιάφορα και παραπλανητικά. Σίγουρα έχει τους περισσότερους φίλους στο face book, ενώ είναι πιθανό να δηλώνει και αρθρογράφος...
  • Ο Εκτός Θέματος: Αυτός που ενώ μιλάμε για κουνέλια αρχίζει να σχολιάζει για τρένα. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκει πολύ κόσμος (φυσικά χωρίς να το γνωρίζει) και αυτό είναι ένα πρόβλημα κακής παιδείας, έλλειψης συγκέντρωσης και ελάχιστης ανάγνωσης βιβλίων.
  • Ο Διπολιστής: Αυτός που ότι γράφεται εναντίον του αγαπημένου του κόμματος ανταπαντά με σχολιασμό του τύπου "εσείς ξεχάσατε τι κάνατε;". Περιττό να σχολιάσουμε το νοητικό του επίπεδο ή την ευκολία εντοπισμού της πολιτικής του προτίμησης... Το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργήσει αναταραχή στο σχολιασμό μέσω πόλωσης και τελικά να χάσει το νόημα του το άρθρο.
  • Ο Αυτοδιαφημιστής: Αυτός που διαφημίζει ή γράφει απλά και μόνο για να διαφημίσει το site ή το blog του. Αξιοκατάκριτος και αυτο...εξαιρούμενος.
  • Ο Εισαγγελάτος: Αυτός που καταγγέλλει τα πάντα αριστερά και δεξιά του χωρίς αποδείξεις απλώς για τον ντόρο και την λάσπη. Κλώνος του Ευαγγελάτου. (Με το ίδιο IQ)
Συμπεράσματα:
- Το επίπεδο, ειδικά μέσω της ανωνυμίας, πέφτει χαμηλότερα και από αυτό της τηλεόρασης. Ο νεοέλληνας σε όλο το μέγεθος της θρασύτητας που τον διακρίνει ειδικά όταν αισθάνεται ασφαλής.
- Μπλογκόσφαιρα ένας κόσμος γεμάτος ψεύτικες πληροφορίες, αδιάφορα άρθρα, άσχετα σχόλια και ύβρεις!
- Τα κόμματα παρά το μέγεθος των σκανδάλων παραμένουν αλώβητα αφού καταφέρνουν να συντηρούν το δικομματισμό, το μίσος και την έχθρα. Συνεχίζουν έτσι να κρατάνε τις μάζες μακρυά από τα αληθινά προβλήματα και τους υγιείς προβληματισμούς.
- Αν εξαιρέσεις τους παραπάνω τι απομένει να διαβάσεις; Ελάχιστες οι ακτίνες φωτός στο σκοτάδι που μας περιβάλλει. Ψήγματα υγιούς σκέψης στον οχετό της λασπολογίας και παράνοιας. Ιδού ο Homo Blogger Sapiens!
- Το 'νέο μέσο ενημέρωσης' αποτυχαίνει οικτρά. Και σε αυτό έχουμε ευθύνη όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Blog Widget by LinkWithin