Το τελευταίο γνωμικό που κατατέθηκε

Ο Χρύσιππος ο Σολεύς είπε: " "Θα συμπεραίναμε στην περίπτωση ενός όμορφου σπιτιού ότι χτίστηκε για τους ιδιοκτήτες τους και όχι για ποντίκια. Οφείλουμε επομένως, με τον ίδιο τρόπο, να θεωρούμε το σύμπαν σαν το σπίτι των θεών.""

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Μια λίγο διαφορετική άποψη για τα ναρκωτικά.


Θέλω να αρχίσω ξεκαθαρίζοντας ότι τα ναρκωτικά είναι πολύ επικίνδυνα.
Όμως θα ήθελα σαν πρώην χρήστης να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα.
Έπεσε πάλι το μάτι μου σε άρθρα που γράφουν για τους κινδύνους και τις παρενέργειες των ναρκωτικών. Αυτές οι προσπάθειες είναι σίγουρα καλοπροαίρετες, πολλές φορές καθαρή αντιγραφή, αλλά κρύβουν και πολλούς κινδύνους. Ας αναφέρουμε μερικούς από αυτούς.
  • Δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός δηλ. όλα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό οφείλεται στο ότι πολλές φορές δεν γίνεται αναφορά ούτε σ'έναν τουλάχιστον υποτυπώδη ορισμό.
  • Στην πάντα καλοπροαίρετη προσπάθεια να αποτραπεί η νεολαία από την χρήση τους, λέγονται πολλά "αθώα" ψέμματα ή παραλείπονται κάποιες χρησιμότητες ή αλήθειες.
  • Εξαιτίας των "νόμιμων" ναρκωτικών - φαρμάκων, πολλές από τις έρευνες που πολλές φορές αντιγράφονται δεν είναι "αμερόληπτες"
  • Αυτοί που γράφουν αυτά τα άρθρα συνήθως δεν έχουν καμμία εμπειρία παρά μόνο ότι μπορούν να καταλάβουν παρατηρώντας χρήστες.
Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να είμαστε αμερόληπτοι σε ένα τόσο δύσκολο και ευαίσθητο θέμα. Από προσωπική εμπειρία άρχισα τα ναρκωτικά ανακαλύπτωντας ότι κάποια από αυτά που ήξερα γιαυτά, ήταν ψέματα. Σε συνδιασμό με το νεαρό της ηλικίας μου πίστεψα πολύ εύκολα ότι όλα ήταν ψέματα. Γιαυτό ας προσέχουμε, τι απόψεις υιοθετούμε και ελαφρά την καρδία διαδίδουμε.

Αλλά ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Για να μελετήσουμε ένα ζήτημα θα πρέπει να ξέρουμε για τι μιλάμε.
Σύμφωνα με τον ορισμό που υιοθέτησε και χρησιμοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του Ο.Η.Ε. "Ναρκομανία είναι η κατάσταση περιοδικής ή χρόνιας τοξίνωσης η οποία είναι επιβλαβής για το άτομο και το κοινωνικό σύνολο και η οποία δημιουργείται με την επαναλαμβανόμενη χρήση αυτούσιου ή συνθετικού φαρμάκου".
Από αυτόν τον ορισμό και μόνο μπορούμε να διακρίνουμε πολλές κατηγορίες ναρκωτικών.
  • Από την βλάβη που επιφέρει στο χρήστη ή / και στο κοινωνικό σύνολο (μαλακά - σκληρά)
  • Από την προέλευση του ναρκωτικού (φυσικό - επεξεργασμένο - συνθετικό)
  • Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τοξίνωση η οποία μπορεί να προέλθει από φάρμακα, νόμιμα ναρκωτικά (τσιγάρο - αλκοόλ), από μικροοργανισμούς, ακόμα και από την ίδια την τροφή μας.
Συνεχίζοντας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του Ο.Η.Ε. αναφέρει τα κύρια χαρακτηριστικά της ναρκομανίας - και κατά λογική προέκταση της συμπεριφοράς του ναρκομανή τα οποία είναι:
  • Μια ακατανίκητη ανάγκη και καταναγκαστική επιθυμία για τη συνεχή χρήση του φαρμάκου και την απόκτησή του με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Μια συγκεκριμένη τάση αύξησης των δόσεων, καθώς ο οργανισμός δημιουργεί τη σχετική ανοχή.
  • Μια ψυχική ή ψυχολογική και ανάλογα με το φάρμακο, μία οργανική εξάρτηση από τις επιδράσεις του.
Όποιος μπορεί να διαβάζει και είναι αμερόληπτος θα δει ότι σα χαρακτηριστικά θα μπορούσε να ταιριάζει οτιδήποτε: πχ. τηλεόραση, internet, φαγητό, διαιτιτικά χάπια, ασπιρίνη, ένδυση, δουλειά, σεξ, κοινωνικές συναναστροφές, διασκέδαση, γνώση, τέχνη, και ότι σας κατέβει στο κεφάλι. Στην πραγματικότητα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά αυτά είμαστε όλοι ναρκομανείς σε κάτι!

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι όταν μιλάμε πλέον για ναρκωτικά δεν ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Επομένως ας μιλήσουμε για τα "ναρκωτικά" για τα οποία "αυτοί" μιλάνε. Και όλοι ξέρουμε πάνω-κάτω ποιά είναι αυτά.
Ο επιστημονικός ορισμός είναι ψυχοτροπικά (psychoactive) δηλαδή αυτά που κινούν την ψυχή ή ακόμα πιό σωστά, κατά την άποψη μου ενθεογενή (entheogens) δηλαδή αυτά που γεννούν τον Θεό.
Η φωτογραφία ( http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Thoric/newchart ) περιλαμβάνει τα περισσότερα κατηγοριοποιημένα, είναι από την wikipedia και χρίζει μελέτης.

Κύριοι/-ες επαναλαμβάνω ότι δεν τάσσομαι υπέρ των "ναρκωτικών". Ίσα ίσα που είμαι ενάντια. στην αλόγιστη χρήση τους Έχω δοκιμάσει πολλά, αλλά πάντα πειραματιζόμενος με την ζωή μου που την θεωρώ πολύ μεγάλο δώρο για να το σπαταλώ έτσι. Όμως πρέπει να είμαστε αμερόληπτοι και να λέμε την αλήθεια. Τα δικά μου συμπεράσματα από την χρήση τέτοιων ουσιών που με οδήγησαν και στην ίδιο-αποτοξίνωση είναι τα εξής: υπό την επήρρεια διαφόρων ψυχοτροπικών χάνεις την συνείδηση σου (κατά συνέπεια τον εαυτό σου) με νο.1 σ'αυτήν την κατηγορία το αλκοόλ!
Υπό την επήρρεια διαφόρων άλλων χάνεις την σωστή αντίδραση σου. Σε όλα το τίμημα που πληρώνεις είναι η μειωμένη απόδοση την επόμενη μέρα (αν δεν ξαναχρησιμοποιήσεις). Στα περισσότερα επιπλέον υπάρχει το πρόβλημα του ελέγχου δηλαδή κάνεις συνεχή χρήση. Τέλος πολύ σοφά ο ποιητής Μπωντλέρ έχει γράψει επ'αυτού: (μπορεί να αναφέρεται στο χασίς αλλά γενικευμένο για όλα τα ψυχοτροπικά ναρκωτικά δεν πέφτει και πολύ έξω)
Ότι σου προσφέρει με το ένα χέρι στο παίρνει με το άλλο: Δηλαδή σου δίνει την δύναμη της φαντασίας αλλά σου παίρνει την δυνατότητα να επωφεληθείς από αυτήν. (1860)
Από την στιγμή που μπορείς να το δεις αυτό ξεκάθαρα αλλά έχεις και ένα σκοπό στη ζωή σου δεν θέλεις να πάρεις ναρκωτικά ξανά, παρά μόνο αν έχεις αυτοκτονικές τάσεις. 'Η ίσως , κατά την ταπεινή μου άποψη, αραιά και που, αν μπορείς να τα ελέγχεις και αν ξέρεις σε τι χρησιμεύουν και πότε να τα χρησιμοποιήσεις. (Εγώ δυστυχώς αν και προσπάθησα για ένα διάστημα δεν μπόρεσα ποτέ... γιαυτό και σταμάτησα).

Οφείλω όμως εδώ (προς χάρην της αμεροληψίας) να πω ότι είχα κάποιες αποκαλυπτικές εμπειρίες με διάφορα από αυτά, αφενός ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ την ίδια μου την ζωή και ψυχική υγεία και αφετέρου διακινδυνεύοντας να μην καταλάβω ποτέ τι ήταν αυτό που έμαθα. Στάθηκα αφάνταστα τυχερός και στις δύο περιπτώσεις και είμαι εδώ και σας γράφω!

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.

Τέλος ας αναφερθούμε επιγραμματικά στο ηθικό και πολιτειακό πρόβλημα.
Αναλογιστείτε λίγο μαζί μου, τουλάχιστον εσείς οι πιστοί, ότι αφού ο Θεός απαγόρευσε μόνο ένα φυτό στους πρωτόπλαστους, εμείς οι άνθρωποι τόσο πιό σοφοί είμαστε και έχουμε απαγορεύσει τόσα; Νομίζω ότι από εκεί ξεκινάει καταρχήν το πρόβλημα της λάθος χρήσης τους αλλά και της μεροληπτικής ενημέρωσης. Η πολιτεία κυνηγάει ως παράνομα τα πάντα σχεδόν χωρίς κανένα διαχωρισμό (μαλακά-σκληρά αλλά και χρήστη-έμπορο). Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται μάλλον μεγενθυμένο αφού το κέρδος πλέον είναι μεγαλύτερο για τους εμπόρους (λόγω μεγαλύτερου κινδύνου) μόνο που τώρα έχουμε γεμάτες φυλακές, κατεστραμμένες ζωές, και ένα ολόκληρο σύστημα που ζει από αυτό (αστυνομία - δικηγόροι - δικαστές - σωφρονηστικά ιδρύματα και κέντρα αποτοξίνωσης).
Μην βιαστείτε να με κρίνετε αλλά σκεφτείτε αυτά που λέω. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι αυτό που είναι παράνομο εδώ δεν είναι παράνομο σε μία άλλη χώρα (πχ. χασίς, μανιτάρια στην ολλανδία) αυτό δεν σας βάζει σε σκέψεις; Αν ούτε αυτό μπορεί να κλονήσει την προπαγάνδα ετών τότε μην ξεχνάτε για παράδειγμα ότι το χασίς καλλιεργείτο στην ελλάδα ως το 1937 με τις ευλογίες του κράτους (φορολογούμενο προϊόν, διανομές φυλλαδίων με συμβουλές για παραγωγούς).
Η ουσία είναι ότι τα περισσότερα από
αυτά τα φυτά βρίσκονται για κάποιο λόγο πάνω στον πλανήτη μας. Αποτελούν μέρος του ευρύτερου συνόλου της ζωής και σκοπός μας θα έπρεπε να είναι η κατανόηση τους σε σχέση με το τι μπορούν να μας προσφέρουν και όχι η αναγωγή τους σε πρόβλημα και η αυστηρή ποινικοποίηση τους. Νομίζω πάντως ότι το "πρόβλημα" (όπως εξήγησα είναι τεχνητό) μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση.
Τέλος για ότι πληροφορία θέλετε σχετικά με οποιαδήποτε ψυχοτροπικό ναρκωτικό υπάρχει μια πάρα πολύ καλή βάση δεδομένων στο παρακάτω site: http://www.erowid.org/

Ελπίζω να κάλυψα το θέμα όσο πιο αμερόληπτα μπορούσα και σας υπενθυμίζω να μην δέχεστε αυτά που ακούτε είτε από εμένα είτε από οποιονδήποτε άλλο χωρίς να τα σκέφτεστε.
Όπως πάντα ανοικτός σε σχόλια και παρατηρήσεις.

12 σχόλια:

  1. Είναι ένα σύστημα που όλοι έμεις ασπαζόμαστε,που στην ουσία κατάφέρνει να βγάζει στην αγορά τη χειρότερη ποιότητα στις υψηλότερες τιμες.Αυτό πετύχαν με την απαγόρευση... και όλοι εμείς που είτε το στηρίζουμαι είτε το στηρίξαμε στο παρελθόν ή γιατί όχι και όλοι αυτοί που στο μέλλον θα είναι έτοιμη να αγοράσουν,μια μικρή ποσότητα με άγνωστη ποιότητα και τιμή που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω.
    Γιατί όμως μπαίνουμε στο παιχνίδι τους και κανουμε ανάγκη μας κάτι που στην ουσία είναι διασκέδαση; Αν όλοι έπειναν στα πλαίσια του διασκεδάζω και όχι "έχω ανάγκη", αυτήν την ανάγκη που η απαγόρευση και η νοθεία δημιουργή, τότε ίσως το σύστημα να άλλαζε προς το καλύτερο για όλη την κοινωνία που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει μπει στο καλούπιτης εξάρτησης και ενώ στο αλκοόλ έχεις επιλογή μιας και είναι γνωστός στην πιάτσα αυτός που σερβίρει ΄μπομπες΄ή το καταλαβαίνεις και δεν πίνεις... με την κοκαϊνη που δίνεις 70-80-90-100€ για να την πιεις και ανακαλύπτεις πως είναι ασπιρίνη τι κάνεις? Την πετάς, αυτό κάνεις και λές και ένα αϊ στο διάολο ποτέ ξανά και καθαρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε xemth,

    σωστή η άποψη σου και κατεχωρήθει.

    Να προσθέσω εδώ όμως και μια ανάρτηση που δεν έγινε επειδή ήρθε σε προσωπικό email. Απλώς θα ήθελα να την σχολιάσω για τον φίλο που θα καταλάβει...

    Τα ναρκωτικά είναι ένα θέμα που έχει στο πετσί του την προκατάληψη. Και η προκατάληψη είπε ο Αϊνστάιν είναι πιο δύσκολη να διασπαστεί και από το άτομο.
    Η έκπληξη, μου ήρθε όχι από την πλειοψηφία που είναι εναντίον, αλλά από φίλο που είναι υπέρ! Ευτυχώς όμως αυτός ο φίλος έχει μυαλό και καταλαβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τεράστιο το θέμα ,και δυστυχώς δεν μπορεί να κλειστεί σε "ένα σχόλιο" σε "μια αποστολή" ή ακόμα και σε ένα Blog.

    Τώρα τελευταία στο διαδύκτιο έχουν εμφανιστεί πολλά κείμενα επι του θέματος και πολλές συζητήσεις.

    Κλασσικό το φαινόμενο της έλλειψης γνώσης επι του θέματος ιδίως στην Ελλάδα. Αρκεί κάποιος να "πεί όχι" (Just say NO) και όλα "ξεκαθάρισαν" ή τουλάχιστον έτσι θεωρούν όσοι νομοθετούν.

    Επίσης η προσπάθεια επιμόρφωσης είναι δύσκολη.Υπάρχει στην Ελλάδα νόμος για "προτροπή σε χρήση ναρκωτικών" και "διαφήμιση ναρκωτικών" που αν και φτιάχτηκε για να ΠΡΟΣΤΑΥΕΙ ,δηλαδή να μην υπάρξουν κρούσματα διαφημιστικής καμπάνιας απο την στιγμή που αποδεδειγμένα η διαφήμιση πιάνει, μπορεί να δυσλειτουργήσει πολύ άσχημα ή να τον εκμεταλλευτούν τον νόμο πολύ άσχημα "σταυροφόροι".Αν παραδείγματος χάριν κάποιος σηκώσει μια σελίδα ή βγάλει ένα φυλλάδιο και το περιεχόμενό του δεν είναι τρομολαγνικό,απο πάνω ως κάτω αρνητικό ή τύχει να αναφέρει και ορισμένα θετικά (υπάρχουν θετικά? Υπάρχουν.Πατήστε εδώ πάνω) μπορεί να τον μηνύσουν με τις παραπάνω κατηγορίες και να τρέχει στα δικαστήρια. Ασχέτως αν κερδίσει την δίκη η ψυχική φθορά και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι μεγάλος.Τι αποτέλεσμα έχει αυτό? Πολλοί που ξέρουν κρατάν το στόμα τους κλειστό.

    Δυο παραδείγματα απο την Ελλάδα για να δούμε που μπορεί να φτασει ο νόμος ,να δούμε απο ΤΙ μπορούν να ενοχληθουν οι άνθρωποι και να αρχίσουν σταυροφορίες και ποια η απάντηση του νόμου.

    1)Για ένα διάστημα διαφημίστηκαν τα τσιγάρα "Black Devil" στην ελλάδα και η εταιρία έδωσε κάποια διαφημιστικά πανό στα περίπτερα,απο αυτά που βάζουν στην σκεπή τους. Το πακέτο του τσιγάρου ήταν μαύρου χρώματος,ίδιο το χρώμα και του τσιγάρου.Το μαύρο πανό έλεγε με άσπρα γράμματα "Το Μαύρο Κυκλοφορεί Ελεύθερο Εδώ" και απο κάτω το σήμα των τσιγάρων.Ναι,έστω,λίγο άνοστο ως διαφήμιση,έστω τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμύδια παίξαν οι διαφημιστές με το "ταμπού" με την "αργκό" για να τραβήξει το μάτι και να πουλήσει το τσιγάρο.Προφανώς κάποιος τους κατήγγειλε. Η αντίδραση του νομου? Απαγόρευσε την διαφήμιση με τις παραπάνω κατηγορίες και έβαλε τους περιπτεράδες να σβήσουν την φράση "Το μαύρο" με σπρέυ ή μπογιές.

    2)Υπήρξαν κρούσματα συλλήψεων περιπτεράδων με αναπτήρες ή ατόμων που πουλούσαν μπλουζάκια που έφεραν πάνω στο σήμα της κάνναβης.Αφέθηκαν ελεύθεροι φυσικά αλλά..τραβήχτηκαν.

    Πέραν του τραγελαφικού της υπόθεσης προκύπτει μια ερώτηση :Αν το κράτος σου συνίσταται απο ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ ευεπηρέαστους πολίτες που οι δύο παραπάνω διαφημίσεις/σχέδια αρκούν για να τους "ρίξουν στα ναρκωτικά" που λένε και οι ειδήσεις, μήπως το τελευταίο πράμα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε είναι η διαφήμιση? Μήπως η νοητική κατάσταση των πολιτών πρέπει να μας ανησυχήσει συνάμα με το επίπεδο καλλιέργειάς τους?

    Όσον αφορά τον διαχωρισμό,η πληροφόρηση αυτούσια δεν αρκεί.Υπάρχουν άτομα πολύ καλά πληροφορημένα, που μπορούν να σου πουν το erowid νεράκι ,αλλά την πατάνε,εθίζονται ,κακοπέφτουν ή για να το πούμε καλύτερα Εκπίπτουν.Απο τούτα γεμάτα φόρουμ του εξωτερικού όπως Shroomery,Bluelight,Drugs-forum.com.

    Τι τους λείπει? Η γνώση απο μόνη της δεν σώζει.Πρέπει να εφαρμοστεί και ιδίως τα πορίσματά της.

    Το θέμα εδώ θα γίνει τεράστιο.

    Αντί να επαναλάβω πράγματα που άλλοι τα είπαν καλύτερα και μακροσκελέστερα απο ότι αυτή η αποστολή θα δώσω τους συνδέσμους.

    Αν ήταν σταυρόλεξα ,θα έλεγα πως είναι για..."γερούς λύτες".

    Μια συζήτηση σε άλλο ύφος ,που δείχνει όμως τι λείπει.

    Το βασικό κείμενο αυτού του blog έχει λάθει,αξίζει να διαβαστούν όμως τα σχόλια απο κάτω.

    Υπάρχει ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον blog που αν και δύσκολο να διαβαστεί κάθε αποστολή και κάθε σχόλιο ,αξίζει διότι θέματα που απλά θίγονται εδώ,δεν φτάνει ο χώρος εδώ για κάτι άλλο, εκεί αναλύονται επαρκώς.Πολύ καλή συμμετοχή στα σχόλια.

    Δείτε το και αποφασίστε ,ο καθένας για την πάρτη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Xemth είπε

    "Γιατί όμως μπαίνουμε στο παιχνίδι τους και κανουμε ανάγκη μας κάτι που στην ουσία είναι διασκέδαση;"

    "Αν όλοι έπειναν στα πλαίσια του διασκεδάζω"

    "Γιατί όμως μπαίνουμε στο παιχνίδι τους και κανουμε ανάγκη μας κάτι που στην ουσία είναι διασκέδαση;"

    Τι να απαντήσω?

    Να ρωτήσω αν γνωρίζει ουσίες που ΔΕΝ είναι διασκέδαση? (Υπάρχουν? Για ψάξτε)

    Να ρωτήσω του ποιός του είπε οτι οι ψυχοτρόπες ουσίες είναι διασκεδαστικές, μήπως και αυτό είναι μια "θετική προκατάληψη"? Ναι αναμφίβολλα ορισμένες ούσιες είναι ευφορικές. Μας πάει αυτό όμως στο εξής:

    Θέλεις πραγματικά να ταυτίσεις τις ουσίες με την "διασκέδαση"? Μήπως εκεί χάνεται το παιχνίδι,όταν κάποιος δεί οτι ορισμένες ουσίες μπορούν να γίνουν πολύ πιο "διασκεδαστικές" (όπως το θέτεις ,ευφορικές θα έλεγα) απο ότι άλλες δραστηριότητες και πρωτού το καταλάβεις εξισώνεις διασκέδαση με ψυχοτρόπες ουσίες?

    Επίσης,γνωρίζεις την ετυμολογία της λέξης "διασκέδαση"? Έχει σημασία,αν διαβάσεις ξανά το κείμενό σου τοποθετόντας την ετυμολογία της λέξης όπου είναι η λέξη ,βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

    Δεν θα αναλύσω τίποτα όμως απο αυτά.

    Θα σε παραπέμψω στα link του προηγούμενου μηνύματός μου.

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν έχω κάτι μαζί σου xemth ούτε προσπαθώ να μειώσω κάτι που λές ,προσπαθώ όμως να προβάλω και μια οπτική την οποία τα λεγόμενά σου την αφήνουν πλήρως ανέγγιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε,

    οι πληροφορίες σου και τα λόγια σου βρήκαν στόχο!

    Να δικαιολογηθώ όμως καταρχήν για το άρθρο μου το οποίο γρράφτηκε βιαστικά γιατί ήθελα να αποτελέσει απάντηση σε κάτι "καινούργια" δημοσιεύματα (αντιγραφές παλιών - όπως λες και εσύ just say no) σχετικά με τα ναρκωτικά. Φυσικά το θέμα είναι τεράστιο αλλά το μεγάλο πρόβλημα ακούει στο όνομα προκατάληψη. Όποιος ξέρει να διαβάζει μπορεί να δει ότι στο ερασιτεχνικά γραμμένο άρθρο μου δυσκολεύτηκα αφάνταστα να κρατηθώ αμερόληπτος βαδίζοντας πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Φίλος (υπέρ) με κατηγόρησε ότι δεν φέρθηκα αμερόληπτα!
    Δεν το περίμενα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο.

    Τα site που μου πρότεινες είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πάνω στο θέμα. Πολλές νέες ιδέες (τροφή για σκέψη) αλλά και πολλές γνωστές που όμως είναι πολύ καλογραμμένες!
    Φυσικά υπάρχουν όπως λες και λάθη, αλλά την θεωρώ εξαιρετική προσπάθεια.

    Στην επόμενη ανάρτηση για το θέμα να είσαι σίγουρος ότι θα χρησιμοποιήσω υλικό από εκεί.

    ΥΓ. Φαίνεται ότι εκτός του ότι είσαι ενημερωμένος, κατέχεις καλά και την τέχνη της γραφής, οπότε αν σ'ενδιαφέρει θα μπορούσες ίσως να μου στείλεις για δημοσίευση κάτι δικό σου.
    Α! και την επόμενη φορά βάλε ένα ψευδώνυμο για να μην είσαι για εμένα και τους αναγνώστες ο ανώνυμος που έγραψε το σχόλιο στα ναρκωτικά. ;-)

    Φιλικά,
    Ιπτ. Ολλανδός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μερικά ακόμα ίχνη

    ΞάνΘη Φιλοσοφείν

    http://nekthl.blogspot.com/search/label/%CE%A8%CE%A5%CE%A7%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%9B%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91

    Ενθαλλαγή

    http://www.enthallagi.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ για τους συνδέσμους ανώνυμε. Τον πρώτο τον ήξερα, τον δεύτερο θα τον μελετήσω...
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή Μέρα και σε σένα,

    το δεύτερο link πιθανώς να θέλει εγγραφή να να διαβαστεί πλήρως όλες οι κατηγορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιπτάμενε, καλά τα λες, αλλά όπως και με οτιδήποτε άλλο, απαιτείται παιδεία για να επέλθει η γνώση μετά από σκέψη.
    Η δική μου εκδοχή είναι μεν πιο χαβαλεδιάρικη, αλλά και πάλι σε γεγονότα βασίστηκα κυρίως για να γράψω.
    Αν έχεις όρεξη και χρόνο, ρίξε μια ματιά στο link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το είδα και ξεράθηκα στα γέλια με τα ντολμαδάκια και τις φράουλες. Τι μου θύμισες...

    Θα ανεβάσω (σήμερα - αύριο) μια ταινία στο YouTube και φυσικά στο ιστολόγιο με τις ταινίες όπου έχει αρκετές αναφορές στο θέμα. Θα σου στείλω τους συνδέσμους στο δικό σου άρθρο.

    Να είσαι καλά και να μην κάνεις αλόγιστη χρήση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι αλόγιστη χρήση καλέ μου; Εγώ είμαι τις θεωρίας "για παρτη μου" με τον αντρούλη μου και όποτε.
    Κάν'το αν και πολύ φοβάμαι πως ό,τι υπάρχει σχετικά το'χω δει. Μάλλον αναφέρεσαι στο Ηistrory of Marijuana με αφηγητή το Woody Harrelson. Καλό είναι να ανέβει.
    Χτες βρήκα αυτό και γέλασα με την ψυχή μου. Μαύρα μεσάνυχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στα έστειλα και στο δικό σου blog...

    http://www.youtube.com/watch?v=sDeYR6OHaQI
    http://www.youtube.com/watch?v=8a9hRUD5opY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Blog Widget by LinkWithin